Geboortekaarten en trouwkaarten zelf ontwerpen en bestellen

 

Jouw eigen geboortekaarten en trouwkaarten in een paar stappen ontwerpen en bestellen!


 Geboortekaartje of trouwkaart kiezen

Kies een geboortekaartje of trouwkaart uit de collectie en maak je kaart, je kunt zelf je teksten naar wens plaatsen. Bij de meeste kaarten kun je ook kleuren aan passen, achtergronden en illustraties verplaatsen, in formaat aanpassen of verwijderen en eigen foto’s toevoegen.

 Account aanmaken

Door een account aan te maken, kun je je opgemaakte kaartje bewaren, later weer bekijken en tussentijds aanpassen en bestellen.

 Proefkaartje aanvragen

Bestel een proefkaartje. De kosten voor een proefkaartje zijn € 2,50 + € 0,30 gewenste kleur envelop + € 0,91 verzendkosten. Je ontvangt er altijd papierstalen bij zodat je straks goed je keuze kunt bepalen! Het eerste proefkaartje krijg je van ons: gebruik code GPHAPPY. Check ook onze advertenties in de bekende babybladen of ook Twitter of Facebook voor mogelijke extra actiecodes!

 Je kindje is geboren en/of de huwelijks- of aankomstdatum is bekend!

Je logt in, past de gegevens aan, je kiest het gewenste aantal, papiersoort en rekent af.
Tip: Controleer altijd eerst goed of alle geboortegegevens juist zijn, en alle overige teksten in de kaart kloppen, voor je doorgaat naar bestellen. Studio Koekepeer doorloopt ook altijd alle bestellingen maar is niet verantwoordelijk voor gemaakte fouten in de tekst.


 Verzending
Voor 12:00 uur besteld is de volgende dag geleverd, dit geldt zowel voor een proefkaartje als de oplage bestelling.
De bestellingen worden uitgevoerd op de door de klant aangegeven besteldatum, met voorbehoud van overmacht en technische storingen.


 Controle geboortekaartjes of touwkaarten na ontvangst

Kwaliteit staat bij Studio Koekepeer voorop. Ben je na ontvangst van de kaartjes niet tevreden over de kwaliteit, neem dan direct contact met ons op, voordat je de kaartjes verstuurd. Graag horen we wat de klachten zijn en bekijken we hoe we tot een oplossing kunnen komen. Als jullie de kaartjes al hebben verstuurd, dan kunnen we de klacht helaas niet meer in behandeling nemen.--------------------------------------------------------------

Veel gestelde vragen over het bestellen van de geboortekaartjes of trouwkaarten

 
Wat kosten de geboortekaarten?
De prijs verschilt per papiersoort en aantal. Op de prijzenpagina kun je alle prijzen terug vinden. Er is geen prijsverschil in vierkante of langwerpige kaarten. Wel in dubbele of enkele kaarten of afwijkende formaten en zigzagkaarten. Tip: log in en plaats de bestelling die je in gedachte hebt zonder definitief op de bestel-button te klikken. Zo zie je exact wat jouw bestelling zal kosten. Note: voer niet alvast de kortingscode in mocht je die hebben! Het systeem zal deze dan de volgende keer markeren als 'gebruikt'. Mocht dit per ongeluk toch gebeuren, laat het ons weten dan lossen we het op!


Komen er extra kosten bij als ik meerdere kleuren gebruik?

Nee, de kaartprijzen zijn dus voor gedrukte kaarten, dus inclusief alle kleuren en drukwerk. Hoe de kaart eruit ziet heeft geen invloed op de prijs.


Kan ik een kaart met twee verschillende teksten bestellen, dus met tekstwissel?

Ja, dat is mogelijk. Bij iedere kaart onder uw "eigen ontwerpen" staat een groen ++ icoontje. Hiermee kan je de trouwkaart of geboortekaart kopiëren zodat u op de tweede kaart een andere tekst kunt plaatsen. Zo kunt u in 1 bestelling 2 verschillende kaarten toevoegen. Een tekstwissel worden gebruik voor bij trouwkaarten de dag- en avondgasten apart uit te nodigen of bij de geboortekaartjes een gedeelte met en zonder kraamfeest.


Uit welke papiersoorten kan ik kiezen?

Je kunt uit vijf papiersoorten kiezen:
- gebroken wit: stevige papiersoort, buitenzijde in lichte glans
- mat wit: stevige papiersoort, beide zijden mat en spierwit
- hoogglans: stevige papiersoort met buitenzijde in hoogglans
- metallic: luxe dikke papiersoort met glinstering
- structuur: sjieke papiersoort met een reliëf
Bij elke proefdruk worden extra papierstaaltjes meegestuurd zodat je de papiersoorten zelf kunt beoordelen.


Wat is een drukproef?

Als je van een kaart uiteindelijk meer dan 10 stuks wilt gaan bestellen kun je vooraf eerst een drukproef laten maken. Een drukproef bestaat uit jouw gemaakte kaart gedrukt op één van de vijf papiersoorten en verstuurd in de kleur envelop van je keuze. In de envelop zit tevens een papierwaaier met samples van de papiersoorten. Een drukproef bestel je al voor € 3,71 incl. postzegel.


Hoe kan ik een drukproef bestellen?

Als je een kaartje naar je zin hebt gevonden klik je op 'maak deze kaart'. De kaart opent nu in de design-tool waar je deze zelf kan bewerken, als je klaar bent kies je 'bestellen'. Nadat je een account hebt aangemaakt krijgt je 4 opties om te bestellen waaronder dus de optie 'drukproef'. Je kaart staat nu direct onder je account bij 'mijn ontwerpen'.


Hoe lang duurt het voordat ik een drukproef in huis heb?

Als je een drukproef doordeweeks voor 12 uur besteld wordt deze 's middags gedrukt en in de regel de volgende werkdag door PostNL per brievenbuspost worden geleverd. Bestel je in het weekend dan zal deze maandag gedrukt worden en in de regel dinsdag worden geleverd. De leveringsduur buiten Nederland verschilt per land en kun je op de site van PostNL terug vinden.


Kan ik ook vanuit België of Duitsland bestellen?

Dat kan zeker. Je kunt gewoon een bestelling plaatsen en met Mister Cash afrekenen.


Hoe lang duurt de verzending naar België of Duitsland?

In de regel wordt het pakket, voor 12.00 uur besteld, de volgende dag geleverd in België. Maar het kan ook 2 dagen duren. Onze pakketten worden met GLS verzonden, deze leveren zelf ook in België waardoor de levering doorgaans vrij snel is. Iedere avond rijdt er een koerier vanuit onze drukker naar een postverzamelpunt in Duitsland geeft daar alle bestellingen voor Duitsland af zodat een pakket in de meeste gevallen binnen enkele werkdagen geleverd zal worden. 

Hoeveel drukproeven kan ik bestellen?
Je kunt zoveel drukproeven bestellen als je zelf wilt. Een eerste proef is een kadootje van ons. Overige proeven kosten 3,71 inclusief verzendkosten.


Kan ik de enveloppen al vooraf ontvangen?

Dat kan zeker, als je naar de kaart gaat en opent in de design-tool dan kies je 'bestellen'. Je krijgt nu 4 opties om te bestellen waaronder de optie 'alleen enveloppen'. Of ga direct naar enveloppen vooraf in ons menu.

 

Uit welke kleuren envelop kan ik kiezen?

Alle enveloppen zijn van stevige kwaliteit. De standaard vierkante enveloppen (14x14 cm) zijn leverbaar in veertien kleuren: wit, zachtblauw, babyblauw, oceaanblauw, donkerblauw, lichtroze, donkerroze, koraalrood, felroze, lentegroen, donkergroen, appelgroen, zandbruin en kraft. Het kleinere vierkante formaat envelop (12x12 cm) is verkrijgbaar in de volgende 7 kleuren: wit, lichtblauw, oceaanblauw, lichtroze, donkerroze, felroze en kraft. De langwerpige envelop (11x22 cm) is verkrijgbaar in de 9 kleuren: wit, babyblauw, oceaanblauw, donkerblauw, lichtroze, donkerroze, donkergroen, zandbruin en kraft. Alle overige enveloppen zijn vooralsnog alleen in het wit verkrijgbaar. Alle enveloppen zijn 30 cent per stuk, ongeacht de kleur of het formaat.


Hoe worden de geboortekaarten en trouwkaarten verzonden?

Alle kaarten en/of enveloppen worden als pakket van maandag t/m vrijdag verzonden en in de regel de dag erna geleverd mits voor 12 uur besteld. Voor een pakket dien je een handtekening te zetten voor ontvangst dus verzend het pakket naar een adres waar iemand aanwezig is. Indien er niemand aanwezig is wordt het pakket de volgende werkdag opnieuw aangeboden. Na twee afleverpogingen wordt er een bericht in de bus gedaan waar je het pakket kunt afhalen.


Kan ik het pakket van mijn geboortekaartjes of trouwkaarten ook zelf volgen via internet?

Dat kan, van ieder pakket hebben we een tracktrace code. Je kunt ons altijd e-mailen voor de tracktrace code van jouw pakket.


Hoe lang duurt het voordat ik het pakket in huis heb?

Als je een de kaarten en/of enveloppen doordeweeks (ma t/m vr) voor 12 uur besteld wordt deze 's middags gedrukt en in de regel de volgende werkdag (di t/m za) geleverd. Bestel je in het weekend dan wordt het pakket maandag verzonden en in de regel dinsdag geleverd. De leveringsduur buiten Nederland verschilt per land en kun je op de site van PostNL zelf terug vinden.


Kan ik de kaarten en/of enveloppen ook ophalen?

Nee, dat kan helaas niet.


Hoe kan ik betalen?

Je kunt bij ons bij je bestelling betalen met Ideal. Je betaalt dan veilig online vanuit de eigen omgeving van jouw bank. Vanuit Belgë kun je met Mister Cash betalen.


Het betalen lukt niet, wat nu?

Als de betaling van je bestelling om wat voor reden niet lukt neem dan contact met ons op dan kijken we naar een oplossing.


Hoelang worden mijn ontwerpen bewaard?

Je ontwerpen worden in principe voor onbeperkte tijd bewaard. Je kunt ze zelf verwijderen uit je account mocht je dat willen. Je kunt dus voor bijv. de geboortekaartjes al ruim van te voren je geboortekaartje maken en bewaren onder je account (mijn ontwerpen) en als de baby geboren is maak je het kaartje verder af met de laatste gegevens en kun je ze bestellen.


Wat als een ontwerp van de site verwijderd wordt en ik deze in 'mijn ontwerpen' heb staan?

Als een ontwerp wordt verwijderd van de website blijven de beelden wel altijd beschikbaar. Dit heeft dus geen effect op de kaarten die je onder je 'eigen ontwerpen' hebt staan.


Kan ik de kaarten ook per e-mail versturen?

Met Studio Koekepeer stuur je geen e-cards, maar echte kwaliteitskaarten die bij jouw familie, vrienden of collega's op de deurmat vallen. Het is wel mogelijk een low-res beeld op te vragen van jouw kaartje zodat je die per mail kunt versturen. De kosten bedragen E 15,- en kan je voldoen via een betaallinkje dat wij je vooraf zullen sturen. Het beeld is niet geschikt voor drukwerk.


Waar moeten mijn foto's aan voldoen?

Als je een eigen foto in een ontwerp plaatst zorg er dan voor dat dit een beeld op hoge resolutie (minimaal 300 dpi) is. Dit komt de scherpte ten goede. Studio Koekepeer is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van het door jou gebruikte fotomateriaal noch voor mogelijk copyright dat op de door jou gebruikte afbeelding kan rusten.